Nuffnang advertisement

Khamis, 25 November 2010

Makanan Barat Satu Propaganda YahudiFirman Allah s.w.t. yang bermaksud:

“Orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut agama mereka (yang sudah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam itulah petunjuk yang benar. Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (mengenai kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatu pun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepadamu.”

(Surah al-Baqarah, ayat 120)

Antara propaganda Yahudi yang menjadi sebahagian daripada pemakanan kita1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para Yahudi) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam. Tetapi sebenarnya Nabi s.a.w. tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sebab hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. Jadi kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. Makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran Yahudi ini.


2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi s.a.w. selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi di tangan mereka.


3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ini nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.


4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.


5.  Para Yahudi ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat, contohnya coke dan mi segera. Coke itu sangatlah beracun dan sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan orang kita juga yang ketagih minum.


6. Untuk pengetahuan, para kafir juga mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab negara Amerika Syarikat adalah merupakan pengeluar soya terbesar). Namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. Selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat serta melemahkan otak dan tulang sebab dalam soya terdapat hormon estrogen yang sama dengan estrogen pada perempuan. Soya juga mempunyai phytic acid yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zink yang penting untuk badan kita yang menyebabkan badan kita kekurangan zat-zat mineral tersebut.

Tahukah anda minuman apakah yang paling digemari oleh Nabi s.a.w kita? Adakah air soya? Tentu sekali tidak. Minuman yang paling digemari oleh Nabi s.a.w. dan tentunya paling berkhasiat ialah SUSU KAMBING!

Wallahu'alam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...